Фондация Димитър Цонев награди двама заслужили представители на журналистическата професия

...
Фондация Димитър Цонев награди двама заслужили представители на журналистическата професия
Коментари Харесай

Отличиха Милена Милотинова за цялостен принос в българската журналистика

Фондация " Димитър Цонев " награди двама заслужили представители на журналистическата специалност – телевизионната водеща Милена Милотинова и журналистът Александър Марков, съобщи кореспондент на БГНЕС.

По време на петите подред награди на Фондация " Димитър Цонев " Аркади Шарков връчи премията на Милена Милотинова за нейния повсеместен принос в българската публицистика. Милотинова е създател на над 10 документални кино лентата, които са настоящи и до през днешния ден.

Милотинова благодари за влиятелната премия и за позитивната оценка на нейния труд.

" Тази премия е доста скъпа за мен, тъй като е на името на Митко Цонев ", сподели телевизионната журналистка и водеща и показа, че с починалия Димитър Цонев се е работило доста леко, минавали са през какво ли не, в това число и да ги демонстрират черно-бели на екрана в символ на митинг.

" Това беше нашият метод да отразяваме всички гледни точки ", съобщи тя и добави, че това е едно време, което е било огромна школа и е незабравимо за нея.

Радвам се, че попаднах в едно такова бурно време, което ми даде доста, само че и аз му дадох доста, означи Милена Милотинова и добави, че се радва, че има шанса и в този момент да работи в телевизионната журналистка.

Александър Марков също беше почетен с влиятелната премия. Той е и първият български публицист, който от място отразяваше войната в Украйна, като неговите репортажи бяха излъчени по 75 международни медии. Но той е отличен и поради множеството референдуми, избори и срещи на върха, които е отразявал.

" Винаги би трябвало да си квалифициран за това, което ти следва ", сподели журналистът. Именно това е, което е научил от Димитър Цонев, който по думите на Александър Марков приживе се е подготвял извънредно доста за идни изявленията и излъчвания.

Пред БГНЕС Александър Марков уточни, че провокациите пред публицистите през днешния ден, са да се опитат да изровят истината от това море от агитация, в което живеем, изключително след войната в Украйна. " Особено по жизненоважни тематики като Република Северна Македония, за които и Българска национална телевизия, и БГНЕС безусловно милеем и се опитваме да напомним на хората каква е историческата истина. Все по-удобно става тя да се не помни и съгласно мен провокациите пред нас са да се опитваме да напомним на хората, че не е значимо какъв брой ти е комфортно, а е значимо в последна сметка каква е истината ", безапелационен е той. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР