Фондация Български адвокати за правата на човека, стартира проект Международните

...
Фондация Български адвокати за правата на човека, стартира проект Международните
Коментари Харесай

Фондация се ангажира да образова адвокати, съдии и прокурори

Фондация " Български юристи за правата на индивида ", започва план " Международните правозащитни стандарти на фокус ", финансиран в границите на Фонд " Активни жители България " (Active Citizens Fund). Проектът е финансиран с поддръжка, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

На конференция в Българска телеграфна агенция юрист Стоян Мадин, изпълнителен шеф на фондация " Български юристи за правата на индивида " и началник на плана изясни, че задачата на плана е да се покачат познанията, опита и чувствителността на разнообразни представители на юридическата общественост по тематиката за главните права и свободи, както и да се усъвършенства използването на интернационалните стандарти за правата на индивида във всяка една сфера на обществото.

Адвокат Мадин открои и друга цел на плана - да се усъвършенства националната среда, в която се водят делата, да се увеличи правната просвета и образоваността на юристите - юристи, прокурори и съдии, с цел да може да се ползват конвенциите на национално равнище. Една от главните действия е вярното водене на стратегически каузи.

Третата цел, която открои юрист Мадин е, че ще се изготвят мнения до националните институции по отношение на неоправдателни решения на Европейския съд по правата на индивида в

В рамките на плана за образованието ще вземат участие още адв. София Разбойникова, юрист Пламен Стефанов, юрист Николай Руневски и други.
 Институтът за икономическа политика с хрумвания за по-ефективно осъществяване на европроекти
Институтът за икономическа политика с хрумвания за по-ефективно осъществяване на европроекти

Организацията поучава по какъв начин да се употребяват по-целесъобразно парите от ЕС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР