Фондът на фондовете съобщи, че отваря процедурата за избор на

...
Фондът на фондовете съобщи, че отваря процедурата за избор на
Коментари Харесай

Фондът на фондовете започна избор на посредници за кредитиране в селските райони

Фондът на фондовете заяви, че отваря процедурата за избор на финансови медиатори, които да ръководят инструмента " Финансиране в селските региони ". Средствата са обезпечени от Програма за развиване на селските региони 2014 - 2020, съфинансирана от Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони.

Бюджетът на финансовия инструмент е 38.3 млн. лева, разпределен в три обособени позиции. Очаква се към обществения запас бъдещите финансови медиатори да прибавят и частен капитал, с което общата сума на заемите да надвиши 60 млн. лева

След привършване на процедурата по желание на медиатори от нисколихвени заеми ще могат да се възползват аграрни производители и други бизнеси в селските региони.

Фермерите ще могат да употребяват финансиране до 2 млн. лева, а право на заем при облекчени условия ще имат също предприятия, осъществяващи неземеделски действия на територията на селски региони, в това число произвеждане, търговия, занаяти, всевъзможен тип услуги като да вземем за пример, счетоводни, комунално-битови, ремонтни, ветеринарни, осведомителни, грижа да остарели хора и други Парите ще могат да се употребяват както за вложения, по този начин и за оборотни средства.

Фондът на фондовете ще съфинансира два типа нисколихвени заеми. Едните са допълващи заеми по към този момент получена безплатна помощ по планове, като при тях присъединяване на Фонда на фондовете е до 50% от размера на заема. Другите са независими заеми, при които присъединяване на Фонда на фондовете до 70% от размера на заема.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР