Фондът на фондовете обяви процедура за избор на финансови посредници,

...
Фондът на фондовете обяви процедура за избор на финансови посредници,
Коментари Харесай

Търсят се финансови посредници на трите фонда за инвестиции в стартъпи

Фондът на фондовете разгласи процедура за избор на финансови медиатори, които ще ръководят трите фонда за вложения в започващи предприятия със средства от Оперативната стратегия " Иновации и конкурентоспособност “ (ОПИК) и би трябвало да обезпечат съфинансиране за финансовите принадлежности.

Фондът за ускорение и начално финансиране (ФУНФ) e инструмент за дялово и квази-дялово вложение, посредством който ще се поддържа основаването и развиването на устойчиви бизнес модели, както и ще се развива и усъвършенства предприемаческата екосистема в България. От ОПИК са отпуснати за задачата 51.3 млн. евро, които са разграничени в три фонда. Разпределените средства са за 14 млн. евро и за 18.2 млн. евро за двата фонда за ускорение и финансиране на начален стадий І и II, а за финансиране на начален стадий са планувани 19.1 млн. евро

Идеята е да се подкрепят финансово новаторски бизнес хрумвания и да подтиква предприемаческата интензивност на компании от момента на възникване на тяхната идея до реализиране на финансова резистентност.

От претендентите за мениджъри на трите фонда ще се желае да добавят ресурса на трите фонда на ФУНФ с частен запас, който е надлежно най-малко 10% за Фондовете за ускорение и финансиране на начален стадий и най-малко 30% за Фонда за финансиране на начален стадий.

Важните критерии при оценяването на претендентите са опита - в вложението в започващи предприятия и в работа в екип, бизнес проекта и способността за сортиране на сполучливи вложения, организационната конструкция и системите за надзор.

Трите фонда ще бъдат от затворен вид и частните средства ще бъдат обезпечавани на равнище фонд и/или посредством съинвестиране на равнище краен адресат. Инвестиционният интервал е пет години, като общата дълготрайност и на трите фонда следва да бъде 10 годни, с алтернатива за удължение с още два едногодишни интервала.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР