Фондът LAUNCHub Ventures участва като съинвеститор в американската платформа за

...
Коментари Харесай

Фондът LAUNCHub Ventures инвестира в американската платформа Orbiit

Фондът LAUNCHub Ventures взе участие като съинвеститор в американската платформа за нетуъркинг Orbiit със съосновател и изпълнителен шеф българката Биляна Фрейе. Рундът е в размер на 2.7 млн. $, като водещ вложител е фондът Bread and Butter Ventures, а от LAUNCHub Ventures обезпечават близо една трета от сумата. В компанията влизат още фондовете High Alpha Capital, Company Ventures, Acceleprise, Founders Fund и няколко бизнес ангела. Платформата ще употребява свежия капитал за разгръщане на продуктовия и инженерен екип.
Платформа за общности
Orbiit е учредена преди близо три години от Биляна Фрейе и Люк Дирксен. Идеята на бизнеса се трансформира във времето. Първоначално компанията стартира активността си като платформа за работа, която свърза компании и промишлености. Впоследствие планът се надгражда в онлайн информационна платформа. Чрез технология за изкуствен интелект софтуерът свърза хора на база опит, ползи и цели, като по този метод се образуват общности. Потребителите могат да си провеждат онлайн срещи и да разискват авансово заложени тематики. Така да вземем за пример опит и знания могат да разменят създатели на започващи компании.

" Индивидуалните срещи лице в лице, разрешават на членовете да разискват сложни тематики и да споделят познания между тях ", разяснява за медиите съоснователката и изпълнителен шеф на Orbiit Биляна Фрейе. Тя е българка по националност, само че дълги години живее във Англия и Съединени американски щати.
Втора огромна инвестиция
До момента Orbiit е минала през два капиталова рунда. Първият, в размер на 1 млн. $, е воден от Founders Fund, който в този момент също влиза като съинвеститор. Новият пресен капитал от 2.7 млн. $ е обезпечен от общо шест фонда, като водещ е американският Bread and Butter Ventures.

За първи път в компанията влиза българският LAUNCHub Ventures, като по думите на сътрудниците, фондът взе участие с към една трета от общото влагане. " Инвестицията в Orbiit пасва на тактиката на фонда да залагаме на създатели от нашия главен район - Югоизточна Европа. Познаваме Биляна и от известно време следим напредъка на нейния стартъп. Основатели като нея са наясно с преимуществата на това част от екипа да бъде основан в България ", разяснява Стефан Ганчев, сътрудник в LAUNCHub Ventures. Той добавя, че компанията е наела първия експерт по база данни в България и чака да продължи да разраства екипа си в страната.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР