Фондът BlackRock, най-големият мениджър на финансови активи в света, посочи

...
Фондът BlackRock, най-големият мениджър на финансови активи в света, посочи
Коментари Харесай

5 тенденции в света, които могат за променят радикално инвестиционните нагласи

Фондът BlackRock, най-големият управител на финансови активи в света, уточни 5 съществени трендове, които могат да основат или противоположното - да унищожат бъдещи капиталови портфейли. Тези трендове са: изкуственият разсъдък (AI), преходът към чиста сила, застаряването на популацията, геополитическото напрежение и реформирането на банковия бранш, написа в разбор Business Insider.

1.Изкуствен разсъдък ( AI )

BlackRock уточни мощния възторг по отношение на обещаващата нова технология, която има най-голям рейтинг поради евентуалната продуктивност, облага и икономисване на разноски на фирмите, занимаващи се с AI. Фонд мениджърът на финансови инстументи е оптимист за оценката на производителите на микрочипове, подпомагана от AI. Тези компании, които съхраняват данни за AI образование, са подценени бенефициенти в взрива на AI.
 Международни вложители всеобщо се избавят от китайските финансови активи
Международни вложители всеобщо се избавят от китайските финансови активи

Защо вложения в Китай станаха рискови

2.Преход към нисковъглеродна енергетика

Инвеститорите би трябвало да се приготвят за прехода към нисковъглеродна стопанска система, който ще се случи по-бързо в развитите страни, в сравнение с в разрастващите се. Тъй като имаше внезапно повишаване на цените на електрическите транспортни средства през последните години, заради насърчаването на нисковъглеродните решения, вложителите си коства занапред да се замислят за бъдещите политики, технологии и потребителски желания в тази област.

3.Геополитическо напрежение

По-мрачните вероятности, съгласно BlackRock, приготвят бъдещето на интернационалния ред и вложителите не би трябвало да не помнят за продължаващото разделяне в света. Основните цели в този момент са националната сигурност и устойчивостта на страните. Например, заради спора в региона на стопанската система сред Китай и Съединени американски щати, всяка от тези страни подхваща протекционистични ограничения.

BlackRock чака вложенията в инфраструктура и роботика да порастват. Възможността за бъдеща борба сред други нововъзникващи сили може да докара до увеличение на разноските в секторите на защитата, аерокосмическите технологии и киберсигурността.
 Заплатите на най-скъпо платените шефове на борсово търгувани компании в Съединени американски щати
Заплатите на най-скъпо платените шефове на борсово търгувани компании в Съединени американски щати

Какви са техните авансово избрани и фактически изплатени хонорари - отпред е шефът на Alphabet

4.Застаряване на популацията

Това е една от добре познатите и доста тревожни трендове, която води до понижаване на притока на нова работна мощ на пазара на труда, което се отразява на продуктивността, икономическия напредък и държавните разноски. Пенсионните разноски ще се запазят, макар вероятно по-ниските равнища на продуктивност в страните.

5.Реформиране на банковия бранш

В документа си BlackRock също по този начин предвижда, съвсем непрекъснати разтърсвания във финансовия бранш в света. Промените, провокирани от банковите разтърсвания (основно в Съединени американски щати и Швейцария) по-рано тази година, може да се ускорят. Възможна е консолидацията (обединение посредством обединение или придобиване) на дребни финансови институции, защото достъпността на заемите понижава - което пък може да спомогне за разширение ролята на небанковите финансови институци (т.нар. компании за бързи кредити) и частните пазари за кредитиране.
 Най-конкурентоспособните стопански страни в света
Най-конкурентоспособните стопански страни в света

Начело в класацията не са огромни държави
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР