Фолксваген обяви, че временно ще спре производството на автомобили в

...
Фолксваген обяви, че временно ще спре производството на автомобили в
Коментари Харесай

„Фолксваген“ временно спира производството в Полша

" Фолксваген " разгласи, че краткотрайно ще спре производството на коли в два свои завода в Полша. Това се постанова поради проблеми с доставките, провокирани от войната в Украйна, оповестяват от компанията.

По-конкретно от 10 март стопират работа заводите в Познан и Вжешня, съобщи Ройтерс.

Проблеми с доставките към този момент засегнаха и други фабрики на втория в света автопроизводител. Неговата дъщерна компания - производител на първокласни коли - " Порше " спря краткотрайно завода си в Лайпциг. И от Бе Ем Ве също оповестяват за проблеми с доставките.

Междувременно от Съда на Европейския съюз в Люксембург излязоха с решение, че екологичните организации би трябвало да имат право да оспорват решенията на регулаторните органи, засягащи автомобилния превоз. По-конкретно става дума за разрешенията колите да бъдат оборудвани със програмен продукт за излъчвания, който може и да поправя данните при измерването на нездравословните газове.

Решението бе обвързвано с жалбата на немската екологична асоциация Deutsche Umwelthilfe, която се жали, че регулаторите в Германия са разрешили на автомобилния производител „ Фолксваген “ да конфигурира програмен продукт, който работи като устройство вид „ температурен прозорец “.

Оказва се, че този програмен продукт е противозаконен и сега на измерването понижава броя на нездравословните излъчвания.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР