focus-news.netТурция е близо до постигането на споразумение с Москва за

...
focus-news.netТурция е близо до постигането на споразумение с Москва за
Коментари Харесай

Daily Sabah: Турция е близо до сделка с Русия за изтребители Су-35

focus-news.net

Турция е покрай постигането на съглашение с Москва за закупуване на изтребители Су-35, както и взаимно произвеждане на някои съставни елементи от самолетите, оповестиха източници от Анкара на турското англоезично издание  Daily Sabah .
Турски и съветски представители разискват детайлностите за продажбата на общо 36 изтребителя Су-35 в Турция, два месеца след визитата на президента Реджеп Тайип Ердоган в интернационалното авиационно и галактическо ревю МАКС на летище „ Жуковский “ край Москва.
Източниците прибавиха, че формалните представители също разискват вероятното присъединяване на Турция в производството на някои съставни елементи от изтребителите, в това число прецизни оръжия и муниции.
При визитата на МАКС-2019 на 27 август на Ердоган бяха показани най-новото потомство съветски стелт самолети - изтребителите Су-57, изтребителите Су-35, военни хеликоптери Ка-52 и транспортни хеликоптер Ми-38.
Скоро след визитата на Ердоган Сергей Чемезов, ръководителят на съветския държавен производител „ Ростек “, съобщи, че биха желали да продадат на Турция боен аероплан за въздушно предимство, в случай че Анкара " изрази желанието си ".
Турция влезе в остри несъгласия със Съединени американски щати поради договорката си с Русия за ракетните системи С-400. Съединени американски щати отстраниха Турция, която е член на НАТО, от своята стратегия за изтребители F-35 в отговор на покупката на Анкара. Вашингтон твърди, че С-400 са несъвместими със системите на НАТО и излага F-35 на вероятен съветски шпионаж. Турция обаче акцентира, че С-400 няма да бъде интегриран в системите на НАТО и няма да съставлява опасност за съюза и не се отхвърли от договорката, напомня изданието.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: