Фоайето може да оформи първото впечатление от един бизнес. Гостите

...
Коментари Харесай

Бъдещето на бизнес срещите

Фоайето може да оформи първото усещане от един бизнес. Гостите в постройката, в която се намира централата на капиталовата банка Jefferies в Ню Йорк, преди бяха посрещани от част от Берлинската стена, закупена от държавното управление на Източна Германия. В лондонския офис на адвокатската адвокатска фирма Slaughter and May вода се стича по стената на атриума в плитък басейн от натурален камък. Сградата на софтуерния колос Salesforce в Сан Франциско посреща посетителите с 32-метрова видеостена, показваща всичко - от успокояващи водопади до клипове от играта Pac-Man.

Когато ковид-19 затвори офисите по целия свят, тези решаващи първи усещания бяха заместени от видеоразговори. С останалите вкъщи служащи корпоративните срещи - с подчинени, сътрудници, клиенти и вложители - станаха съвсем напълно виртуални. Всичко, което преди включваше хора, тълпящи се на едно място, от превюта на представянето до празненства на акционерите, роудшоу и първоначални обществени предлагания, се реалокира в киберпространството.

От март 2020 година борсата Nasdaq в Ню Йорк е провела повече от 150 виртуални церемонии за удряне на камбаната. Фондовата борса в Хонконг е провела най-малко 140. Общото време, прекарано от хората в платформата за видеоконференции Teams на Microsoft, се утрои до 45 млн. часа дневно. Zoom се трансформира от умерено сполучлив стартъп в глагол (и за някои хора в обидна дума).
Преосмисляне на метода
Сега, когато доста компании още веднъж отварят офисите си и преструктурират работните си контракти в нещо хибридно, те също премислят своя метод към срещите. Обичайте ги или (по-често) ги ненавиждайте, само че конферентните срещи са неразделна част от актуалната търговия. Следователно мениджърите би трябвало да решат коя част от отдалечения метод на работа, в случай че въобще има такава, желаят да запазят. Проучване на Zoom измежду повече от 7 хиляди души в 10 страни откри, че две трети биха предпочели композиция от виртуални и персонални срещи в бъдеще. Както при всяка работа, която е частично отдалечена и частично не, бъдещето на срещите наподобява нестабилно.
Бизнесът се научи да подписва покупко-продажби и в изцяло виртуална среда. Капитал - брой 36
Напълно виртуалните срещи няма да изчезнат. Акциите на Zoom спаднаха внезапно на 30 август, само че единствено в отговор на известие, че растежът на платформата се е забавил през последното тримесечие. Lumi, услуга, която оказва помощ за организирането на събрания на акционерите, споделя, че 90% от тазгодишните събрания ще бъдат изцяло виртуални спрямо 11% през 2019 година OpenExchange, компания, която дава виртуални и хибридни събития за компании и вложители, чака да ръководи 200 хиляди такива през 2021 година по отношение на 4 хиляди през 2019 година

Разрастващият се делта вид на ковид-19, който принуждава компаниите да отсрочат цялостното си завръщане в конферентната зала, е една от аргументите. Но не единствената - виртуалните срещи разрешават наличието на повече хора, в сравнение с в случай че участниците би трябвало да пътуват до отдалечени места. Онлайн събиранията също могат да бъдат по-гъвкави. По време на пандемията английските служащи са възнамерявали срещи по времето, в което нормално биха пътували от и до работа, съгласно изследване на Doodle, услуга за обмисляне.

Видеоконференциите също, наподобява, работят и за доста други цели. Консултантската компания Deloitte е проучила 1000 ръководители в Америка, участващи в покупко-продажби с частен капитал и сливания и придобивания. Установено е, че 87% от интервюираните споделят, че техните компании са съумели да сключат покупко-продажби в чисто виртуална среда. Повече от половината биха предпочели да запазят тази опция и след пандемията.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР