Флоренс Парли, министър на френските въоръжени сили, проведе първите разговори

...
Флоренс Парли, министър на френските въоръжени сили, проведе първите разговори
Коментари Харесай

Франция и САЩ обсъждат изтеглянето на американските военни от Сирия

Флоренс Парли, министър на френските въоръжени сили, организира първите диалози с настоящия началник на Пентагона Патрик Шанахан, който пое поста на 1 януари.

Както сподели през вчерашния ден във френския си отдел във френския отдел, една от тематиките беше изтеглянето на американските войски от Сирия.

" Снощи се състоя първият контакт с моя нов американски сътрудник Патрик Шанахан. Политическият разговор по отношение на изискванията за евакуиране на военните сили на Съединени американски щати от Сирия е безусловно нужен и ще продължим в идващите дни и седмици ", разяснява Парли в Туитър.

По-рано през днешния ден, администрацията на американския президент Доналд Тръмп заяви, че американският водач е разискал по телефона с френския президент Еманюел Макрон за изтеглянето на американските войски от Сирия. Според Белия дом, двамата акцентират, че " всяка нова приложимост на химическо оръжие в Сирия е неприемлива ".

В същото време Тръмп изясни в Туитър, че " безкрайните войни, изключително тези, които се водят заради неверни преценки, направени преди доста години, и тези, в които получаваме дребна финансова или военна помощ от богатите страни, които толкоз се възползват от това, което вършим, в последна сметка ще доведат до прочут край. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР