Флагманът на Черноморския флот на Руската федерация, крайцерът Москва, остава

...
Флагманът на Черноморския флот на Руската федерация, крайцерът Москва, остава
Коментари Харесай

Руското МО: Крайцерът Москва е на вода, пожарът е потушен

Флагманът на Черноморския флот на Руската федерация, крайцерът " Москва ", остава плаващ след пожара, който избухна на борда му във сряда вечерта. Това оповестиха от съветското министерство на защитата. Огънят е локализиран и се възнамерява ракетният крайцер да бъде изтеглен на буксир към пристанище.

" Огнището на крайцера " Москва " е локализирано. Няма намерено горене. Експлозиите на муниции са спрени. Основното ракетно въоръжение не е развалено ", се споделя в информацията на военното ведомство.

„ Екипажът на крайцера е евакуиран на намиращите се в региона кораби на Черноморския флот “, оповестиха още от съветското МО. " Причините за пожара са в развой на изясняване “, допълват от министерството.

В сряда вечерта съветското министерство на защитата заяви за пожар на борда на крайцера, който е довел до взривяване на муниции. " Корабът е съществено развален. Екипажът е изцяло евакуиран ", се споделя в изказване на съветското министерство на защитата.

Четири часа по-рано обаче източници от Украйна оповестиха, че " Москва " е ударен с две противокорабни ракети " Нептун " украинско произвеждане.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР