Флагът на опозиционната на Владимир Путин въоръжена групировка Легион Свобода

...
Флагът на опозиционната на Владимир Путин въоръжена групировка Легион Свобода
Коментари Харесай

Флаг на руска въоръжена опозиционна групировка се развя над Москва

" Флагът на опозиционната на Владимир Путин въоръжена формация Легион " Свобода России " (Свобода за Русия) се развя над Москва ", съобщи израелската медия мигнюз.

На фрагменти, публикувани в интернет, се виждат бели и сини балони, които прелитат над жилищен квартал в съветската столица и развяват бяло – синьо – бяло знаме.

" Докато ние водим боеве за освобождение на (пограничната с Украйна) Белгородска област, над столицата на нашата татковина се развя флагът на Легиона ", обявиха от подразделението.

Според информация на медията от близкоизточната страна зад акцията е стоял жител на Беларус, живеещ в Москва и брачната половинка му. " Двамата са задържани ", добави мигнюз

Легионът през вчерашния ден дружно с Руския доброволчески корпус разгласи за освобождение на няколко селища в Белгородска и прилежащата ѝ Брянска области.

" По непотвърдени данни бойци от двете формирования са открили надзор върху към 30 квадратни километра ", уточни още медията от Еврейската страна.

Във връзка с това Москва активизира минимум 2000 бойци и офицери от въоръжените сили, Россгвардия (военнизирано поделение в системата на вътрешното министерство) и граничари.

Днес от Кремъл обявиха: Ние сме доста обезпокоени от протичащото се в Белгородска област и други региони до границата ни с Украйна.

От своя страна сътрудникът на украинския президент Володимир Зеленски - Михайло Подоляк сподели: Мисля, че в Москва най-сетне дефинираха задачата на специфичната си военна операция  (както Русия назовава пълномащабната си експанзия против Украйна). Тя е да резервира Белгородска област в състава на държавата-агресор.  

Легионът е основан през март 2022 година Той е формиран от някогашни съветски военни, минали на страната на Киев. Подразделението по неофициални данни наброява няколко стотици души.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР