Дейвид Т. К. Дейвис: Няма по-нататъшни полицейски действия срещу листовката на сайта за пътници на секретаря на Уелс

...
Флаерът, озаглавен Сайтът за цигани и пътешественици скоро ще дойде
Коментари Харесай

Флаерът, озаглавен „Сайтът за цигани и пътешественици скоро ще дойде във вашия район!“, атакува местния съвет поради липса на консултация.

Г-н Дейвис, който беше назначен за министър на Уелс миналия октомври, продължи да пита жителите на своя избирателен район Монмутшир: „Искате ли да видите място на Traveller до къщата си?“

Монмутшир Окръжният съвет имаше консервативно мнозинство до май миналата година, когато лейбъристите станаха най-голямата група.

Услугата за застъпничество и съвети Travelling Ahead публикува „неприемливата“ брошура онлайн и каза, че са се оплакали на Консервативната партия, Равенството Комисията и полицията.

В изявление полицията на Гуент каза, че няма да предприема по-нататъшни действия относно брошурата.

Полицията, издирваща изчезнал пешеходец в Северен Уелс, намери тяло

„Започнахме проверка на съдържанието на листовка, публикувана и разпространена в Монмутшър относно предложения за разработване на сайт за цигани и пътешественици“, каза главният надзирател Карл Уилямс.

„Полицаите разговаряха с няколко души от циганските и пътническите и заселените общности, преди да потърсят съвет от Кралската прокуратура (CPS) относно това дали съдържанието на брошурата представлява някакво престъпление.

„Всяко твърдение за дискриминация се приема изключително сериозно и след този преглед няма да предприемаме никакви по-нататъшни действия.“

Прочетете още:
Циганските, ромските и пътуващите общности са „изцяло провалени“ “, казват депутати
„Смъртните заплахи са начин на живот“

Лейбъристът Джонатан Ашуърт по-рано каза, че към „трудните въпроси“ трябва да се подхожда „чувствително“.

Но вицепремиерът Министър Оливър Доудън защити г-н Дейвис.

„Той защитава своите избиратели, отстоявайки техните аргументи за тях и аз напълно подкрепям правото му да прави това“, каза той.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР