Fjällräven е шведски бранд за аутдор екипировка основан през 1960

...
Fjällräven е шведски бранд за аутдор екипировка основан през 1960
Коментари Харесай

Как прекарват време сред природата българките?

Fjällräven е шведски бранд за аутдор екипировка учреден през 1960 година от Оке Нордин в Йорншьолдсвик. Следвайки неспирното си търсене за все по-добра, ефикасна и удобна екипировка, която да служи правилно година след година, през 2022 стана факт новата серия дамски клинове за катерене и преходи. Тя е основана от дами за дами с мисъл за това, какво би било най-практично на една дама измежду природата – било то за дълъг преход или просто за планинска разходка и време с другари. Но какво е належащо на българската жена в планината и какви са нейните аргументи да прекарва време измежду природата?

Това лято Fjällräven си сложи за цел да разбере точно това. С изследване извършено след 500 дами в България, живеещи в София и други огромни регионални градове като Пловдив, Варна и Бургас и междинен месечен приход над 1000 лв., ето какви са резултатите.

Релаксацията и оправянето със напрежението е най-често срещаната причина, която може да повлияе на решението на дамите по какъв начин да си почиват и да се забавляват (28%). На второ място е позитивното влияние върху здравето (22%), а на трето – поддържането на положително физическо положение (17,5%).

Сред интензивностите, практикувани най-малко един път през последната година измежду природата, на напред във времето са еднодневните планински преходи, показват към четири пети от всички участници в проучването. Далеч зад тях са всички други форми на спорт. Сходни са екотуризмът и събирането на билки/гъби/горски плодове (съответно 38% и 36%).
Източник: elle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР