Физиците математици Вахе Гурзадян от Националната научна лаборатория Артьом Алиханян

...
Физиците математици Вахе Гурзадян от Националната научна лаборатория Артьом Алиханян
Коментари Харесай

Съобщения от цивилизации на загинала Вселена?

Физиците математици Вахе Гурзадян от Националната научна лаборатория Артьом Алиханян в Ереван и Роджър Пенроуз от Оксфордския университет са показали карта на вероятното обитание на свръхцивилизации, съществували във Вселената преди Големия гърмеж. Резултатите от проучването са оповестени на уеб страницата arXiv.org.

В своята работа учените преглеждат карта на реликтовото излъчване, чиито аномалии се интерпретират като следи от съществуващи високоразвити софтуерни общества във Вселената. Данните за реликтовото излъчване се показват от учените в подтекста на създадената от тях конформна циклична космология.

Тази доктрина допуска циклично развиване на Вселената, в което една ера (еон) се отделя от друга посредством Голям гърмеж (в теорията на Пенроуз и Гурзадян под нея се схваща превръщането на цялата маса на Вселената в сила, съпровождаща изменението на геометрията на света).

Според учените изчезналите цивилизации са били способни да предават информация благодарение на конфликти на черни дупки.

Необходимостта от такива дейности се изясняват с няколко аргументи. Първо, цивилизациите от предходния еон благодарение на своите послания допустимо са се опитвали да предупредят актуалния еон за своята орис и по този метод да им дадат някои упътвания.

Второ, посланието от свръхцивилизации може да е съдържало нужните за пораждане на живота данни (в рамките на хипотезата за осведомителна панспермия), добавя Lenta.ru.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР