Физикът Мичио Каку: Човечеството трябва да се слее с роботите!“Американският

...
Физикът Мичио Каку: Човечеството трябва да се слее с роботите!“Американският
Коментари Харесай

Физикът Мичио Каку: Човечеството трябва да се слее с роботите!

Физикът Мичио Каку: „ Човечеството би трябвало да се слее с роботите! “Американският физик-теоретик и футуролог Мичио Каку (Michio Kaku) приказва за новите благоприятни условия, които ще се отворят пред човечеството с дейното развиване на изкуствения разсъдък и роботиката (HiddenTruth.site).Той счита, че:„ 2020-те години би трябвало да бъдат десетилетието на изкуствения разсъдък. “В изявление за научно-популярното списание „ Schrödinger’s Cat “ Каку споделя, че в обозримо бъдеще измененията ще обиден разнообразни области, в това число медицината и правото. А самият човек ще може да стане „ специалист по всичко “. Според физикът, „ хората ще се трансфорат в „ магьосници “ … “.

 michio kaku 600x338 - Физикът Мичио Каку: Човечеството би трябвало да се слее с роботите!
Каку изяснява:„ Ще станем телепати. Ще се научим да поддържаме връзка с една мощ на мисълта. Ще овладеем телекинезата. Както, през днешния ден можем да свържем мозъка на неподвижен човек с инвалидна количка и той се научава да я управлява, като душевен изпраща известия. “Четете още: База на Военновъздушни сили на Съединени американски щати се охранява от кучета роботи (видео)Футурологът е убеден, че в бъдеще човечеството би трябвало да се слее с роботите, които до тогава ще станат задоволително умни.
Според Каку, това ще сътвори „ свръхчовеци “ – симбиоза на органичното и кибернетиката. Те ще могат да живеят на Венера и Марс, да се „ реят в Космоса, да завладеят Вселената “.Той изяснява, че самият развой на обединение с машини е неминуем, защото машините рано или късно ще надминат хората по умствени качества. Вярва, че не трябва да се опасяваме от този развой, защото хората са се усъвършенствали софтуерно от хиляди години.Ученият прибавя:„ Мисля, че потомците сами ще изберат този път на развиване. Те ще желаят да станат супермени и да изследват Вселената. “
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР