Фитнесите на открито в Пловдив живнаха, след като затвориха тренировъчните

...
Фитнесите на открито в Пловдив живнаха, след като затвориха тренировъчните
Коментари Харесай

Пловдивчани напълниха фитнесите на открито

Фитнесите навън в Пловдив живнаха, откакто затвориха подготвителните зали поради ковид до края на март. Десетки пловдивчани избраха неделния ден да спортуват на чист въздух, видя екипът на " Марица ". Сред най-натоварените бяха уредите, ситуирани в Младежкия център на Гребната. Там съвсем нямаше свободно място за нови запалянковци. Това е нормална панорама и в делниците, само че след края на работния ден. „ Честно казано, във фитнеса можем да си създадем доста по-добра подготовка, в сравнение с на открито, само че пък и тук си има своя сексапил, тъй като сме измежду природата, на въздух и слънце “, означи Христо Бояджиев, който е рехабилитатор по специалност и тренира от 10 години.

Интензивността на тренировката навън е друга, само че разрешава да бъде по-дълга, тъй като спортуващите не са в затворено помещение. За да бъде една подготовка пълноценна, фитнес фанатиците не разчитат единствено на уредите. Те идват с ластици и вършат извършения за крайници, за тил, за ръце, за гърди. „ Тренировката не е доста изменена, просто е с ластици, а не с тежести, които са изолирани като групи. Няма по какъв начин обаче да клякаме с някаква тежест тук “, споделя Христо.

Освен това спортуващите навън би трябвало да внимават повече при извършване на упражненията. „ Тренировките тук са по-опасни, защото не са закрепени машини, тежести. Трябва да се обръща и повече внимание на загряването, тъй като е по-студено “, поучават по-опитните спортуващи. Според тях не трябва фитнесите да отварят незаконно, какъвто случай имаше в „ Смирненски “. „ Без 5 тренировки на никой нищо няма да му стане, даже на експертите, а ние просто упражняваме за здраве “, означи Аспарух Кючуков. Той добави още, че по-важни са ограниченията против ковид и общото благоденствие.

Други пък, с цел да не се обездвижват, а това да докара до здравословни проблеми, избират или по-дълга разходка, или преход в планината.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР