Фишинг атаките обикновено се свързват с имейли и съобщения с

...
Фишинг атаките обикновено се свързват с имейли и съобщения с
Коментари Харесай

Edge ще предупреждава, когато има риск от фишинг

Фишинг офанзивите нормално се свързват с имейли и известия с апели потребителят да показа персоналните си данни в авансово квалифициран злотворен уебсайт. Има и различен риск, който постоянно е подценяван: хората просто вкарват неверния адрес на уеб страницата, който желаят да посетят, в полето на браузъра си.

Това се оказва задоволително постоянно срещан проблем, с цел да накара Microsoft да потърси решение, оповестява DigitalTrends. Компанията вкарва нова опция в браузъра Edge, която ще следи точно дали потребителят не вкарва неверен адрес на уеб страницата, който желае да посети.

Много хакери съзнателно записват близки адреси до известните уеб сайтове, да вземем за пример gooogle.com, googlle.com и така нататък След това вършат копия на истинския уебсайт, само че с зловредни кодове и скриптове, с цел да извлекат данните на потребителите и да ги излъгват да вкарат спомагателна информация.

Microsoft Defender SmartScreen ще може да засича тези неточности и ще предизвестява потребителя. Браузърът ще демонстрира огромен екран, който ще демонстрира с огромни букви прелюдия адрес и ще пита дали потребителят е сигурен, че е вярно изписан. След това ще има два бутона - да продължи до уеб страницата или да се откаже. Крайното решение ще е на самия консуматор.

Хакерите употребяват този способ за подправени онлайн магазини, продажби на несъществуващи цифрови услуги, подправени артикули, подправени търсачки и така нататък Понякога неверният адрес се употребява и просто като отпратка към трети уебсайт, в който има готова фишинг акция.

Целта на новата функционалност е да понижи риска от сходни неверни визити. Тя ще употребява данни от индексирането на търсачката Bing, с цел да разпознава освен познатите неточности, само че и новите вариации, които биват регистрирани като уеб сайтове. Така системата постоянно ще е оптимално настояща. Функцията ще е внедрена в Edge и задействана по дифолт

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР