Фирмите по света остават притеснени за въздействието на енергийната сигурност

...
Фирмите по света остават притеснени за въздействието на енергийната сигурност
Коментари Харесай

От какво пестят фирмите заради енергийната несигурност

Фирмите по света остават обезпокоени за въздействието на енергийната сигурност и цените, които биха могли да бъдат катализатор за редица екологични, обществени и стопански последствия. Това установи изследване на софтуерния водач в електроснабдяването, електрообзавеждането и автоматизацията, допускащ по-устойчиво и дейно бъдеще ABB, озаглавено „ Energy Insights “. То е извършено в интервала 12 декември 2022 година – 6 януари 2023 г измежду 2300 бизнес водачи от Австралия, Бразилия, Китай, Германия, Индия, Италия, Швеция, ОАЕ, Обединеното кралство и СА в дребни и огромни предприятия в разнообразни браншове, 92% от интервюираните считат, че продължаващата неустойчивост на енергетиката заплашва тяхната рентабилност и конкурентоспособност. Разходите за сила и несигурността оказват доста влияние върху работната мощ заради понижени вложения в чиновниците. Бизнес водачите също са загрижени за евентуалните въздействия от постигането на техните цели за резистентност.
Ограничаване на бизнес вложенията и растежа 
Нарастващите разноски за сила и несигурността принуждават бизнес водачите да премислят по какъв начин работят и къде влагат в бизнеса си, с цел да порастват и да останат конкурентоспособни. Основните въздействия върху бизнеса заради възходящите енергийни разноски през последната година включват по-ниски маржове на облага (34%) и съкращения на разноските в някои области (34%), което води до отклонение от вложения в научноизследователска и развойна активност и други начинания за напредък на бизнеса. Над една трета (38%) са понижили или възнамеряват да понижат вложенията в технологии, до момента в който една трета (33%) чакат да понижат разноските за инфраструктура, а 31% плануват спад в маркетинговите разноски.
Въздействие върху чиновниците
Фирмите настояват, че са понижили вложенията в работната си мощ през последната година заради увеличените разноски за сила и нуждата от използване на ограничения за намаляване. Очаква се това да продължи през идващите три до пет години, в случай че енергийните провокации продължат. Три от петте най-големи бизнес области, планувани за понижаване на бюджета, са свързани с работната мощ: 42% ще харчат по-малко за набиране на персонал; 38% ще понижат разноските за заплати, ексклузивен труд и бонуси; и 37% ще понижат вложенията в образование и развиване на личния състав.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР