Фирмите от консорциума Трейс Своге, които ремонтираха пътя на който

...
Фирмите от консорциума Трейс Своге, които ремонтираха пътя на който
Коментари Харесай

Ремонтират пътя до Своге, може и да има конфликт на интереси с пробите на асфалта

Фирмите от консорциума " Трейс Своге ", които ремонтираха пътя на който починаха 17 души, са почнали отстраняването на дефектите по градежа на пътя. Това заяви районният министър Николай Нанков.
Двете компании в холдинга са " Трейс груп холд ", която е правила сектора към Своге и " Мегаинвест холд ". Гаранция на пътя изтича през декември, а през вчерашния ден Нанков сподели, че компанията отхвърля да ремонтира за своя сметка няколко пъти и може да се наложи ремонтът да се направи за сметка на пътната организация.
" Наистина това е след дъжд качулка... Не желая да си мисля, че трагичното събитие докара до съвестта на някои хора ", сподели през днешния ден Нанков.
Асфалтът в сектора в Своге, на който стана злополуката, съдържа варовик, който има свойствата да се полира при приложимост, съгласно резултатите от проба на асфалта станали подготвени през вчерашния ден. Съгласно нормативите този материал е неприемлив за слагане в износващата част на асфалта.
През 2014 година рецептата за асфалта в сектора е утвърдена от АПИ след проба изследвана от частна компания в Стара Загора. Там е седалището и на " Трейс ". Първоначално Нанков не искаше да разяснява дали е вероятен спор на ползи сред лабораторията и изпълнителя на ремонта . " Да, допустимо е ", сподели въпреки всичко районния министър.
" Досега не съм споменавал имена нито на компании, нито на лаборатории. Те ще бъдат изнесени от процесуално-следствените органи . Това е тяхно обвързване и няма по какъв начин да навляза в този вид детайлности ", съобщи Нанков на въпрос коя е лабораторията, изследвала настилката, в която се оказа, че има варовик, по време на брифинг в Министерския съвет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР