Фирми, принуждавани към корупционни плащания, се оплаквали устно в Министерството

...
Фирми, принуждавани към корупционни плащания, се оплаквали устно в Министерството
Коментари Харесай

Фирми, принуждавани към корупционни плащания, отказвали да подават писмени сигнали

Фирми, принуждавани към корупционни заплащания, се оплаквали устно в Министерството на стопанската система, само че единствено една се е съгласила да даде писмен сигнал и да сътрудничи на прокуратурата. Това заяви в изявление за Би Ти Ви министър Емил Караниколов откакто в края на октомври по негов сигнал беше арестуван чиновник от оперативната стратегия " Конкурентоспособност ". Той желал пари от кандидатстващите с планове компании с обещанието, че ще ги класира.

" Всички приказваме за корупция, само че с цел да я отстраним, би трябвало да си оказваме помощ. Много компании подаваха сигнал, само че не желаеха да го създадат документално ", сподели той.

Помолен да разяснява концепцията на ръководещите партии да усилят отминалостта за закононарушения в хода на приватизацията, Караниколов, който до неотдавна беше началник на Агенцията за приватизация и следприватизационен надзор, заяви, че преписките там са общо 7000. " Много покупко-продажби са проверявани. Миналата година изпратихме ужасно доста сигнали, само че се установи, че е изтекла отминалостта. Сега се приказва да няма отминалост за закононарушения против финансовата непоклатимост на страната ", сподели министърът.

По думите му инспекцията не би трябвало да се лимитира с тези 7000 покупко-продажби, тъй като има и сключвани от общините. Това съгласно Караниколов ще бъде тежка задача, която обаче ще има резултат, тъй като ще излезе доста информация.

Министърът предложи, откакто се вземе решението за преустановяване на приватизацията, да се направи баланс по образеца на Германия - каква е била цената на активите първоначално и какъв е приходът от това. По думите му в хода на раздържавяването има и доста сполучливи образци на предприятия, които не престават да работят и да се развиват.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР