Фирмата му натрупала 7 млн. лв. кредитиМелничният комбинат във Велико

...
Фирмата му натрупала 7 млн. лв. кредитиМелничният комбинат във Велико
Коментари Харесай

4,5 млн. лева за мелничен комбинат на подсъдим

Фирмата му натрупала 7 млн. лева заеми


Мелничният комбинат във Велико Търново на подсъдимия по мегаделото „ Недосегаемите ” Младен Милков е продаден от съдия-изпълнител за 4 595 806 лв. в интерес на банка заемодател. Преди година самият Милков изиска от Окръжния съд в остарялата столица произвеждане по неплатежоспособност за компанията си „ Спринк “ ЕООД, която държеше мелницата и други парцели в Полски Сеновец. Молбата на предприемача бе поради неплатежоспособността на сдружението, което има активи за 60 млн. лева, които обаче осма година са под запор от страната по дело за нелегално добито имущество.

Фирмата на Милков последователно натрупала 7 млн. лв. заеми към банка, които не може да покрива с имущество, тъй като е под запор. С въпросната молба се искаше и прекъсване на изпълнително дело против същата компания от банката заемодател и налагане на предварителни обезпечителни ограничения. Междувременно обаче Милков предявил искания против обществената обмен. В тъжба до Окръжния съд във Велико Търново той декларира, че сумата, за която е продадено предприятието е мощно занижена. Магистратите обаче са отхвърлили жалбата и банката към този момент е притежател на мелничния комбинат.

Младен Милков и някогашни данъчни чиновници от Велико Търново са подсъдими по мегаделото „ Недосегаемите ”. Те са упрекнати, че са източили над 9 млн. лева Данък добавена стойност. Спецоперацията против семейството Милкови и ексбирниците бе през февруари 2010 година във Велико Търново. Две седмици след задържането, брачната половинка на Милков – Анелия се обеси в ареста, само че отговорни за това не се откриха.

По делото бяха разпитани над 2000 очевидци и то потегли в Спецсъда през февруари 2014 година Малко по-късно спецсъдът го приключи поради нарушени човешки права на подсъдимите. Така всичките 1000 тома отлежаваха близо 2 година Едва през септември предходната година на делото още веднъж бе даден ход. Прокуратурата изиска 15 години затвор за Младен Милков. Скандалното дело бе съпроводено и с кражба на 200 000 лв. от сейф на Окръжната прокуратура във великотърновски клон на банка. Те бяха конфискувани при обиските в мелничния комбинат в остарялата столица, благосъстоятелност на Младен Милков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР