Фирмата изпълнител на зоопарка „Запрянови – 03” ще обжалва решението

...
Фирмата изпълнител на зоопарка „Запрянови – 03” ще обжалва решението
Коментари Харесай

Нова съдебна сага за ключов имот

" Фирмата реализатор на зоопарка „ Запрянови – 03” ще апелира решението на Окръжен съд – Пловдив по разногласието с Общината за осъществените действия по контракта ", сподели притежателят на компанията Вакрил Запрянов. Това значи, че очакванията на Община Пловдив да прекратят контракта и още тази година да рестартират строителството, няма да се изпълнят.

След повече от година Окръжният съд под тепетата реши, че градските управляващи би трябвало да платят над 550 хиляди лв. на компанията, като от тях 127 000 лв. са лихви за забавени заплащания, напомня TrafficNews. Общинските адвокати въпреки всичко са съумели да убедят съда, че Общината не би трябвало да изплащат спомагателни действия за 392 995 хиляди лв., както и 119 хиляди лв. лихви по тях.

Според Вакрил Запрянов тези действия би трябвало да бъдат приети, въпреки да не са били в първичните количествени-стойностни сметки. „ Всичко, което сме направили е по утвърден план и по искане на възложителя. Няма активност, която на наша глава сме решили да правим. Всичко бе подписано от възложителя и надзора на обекта, за това считаме, че тези пари би трябвало да ни се изплатят”, съобщи шефът на компанията. Той даде образец, че консултанти от Министерство на околната среда и водите на място са поискали оградата на мечката да бъде сменена с по-здрава и устойчива, а откакто от Общината са им упълномощили – те са го изпълнили. Тези действия не са приети от съда.

Относно положението на зоопарка, Запрянов сподели, че не е бил там, откогато е публикуван Акт 10 и обектът е предаден на Общината. „ Минали са 7 години от прекъсването на дейностите. Трябва да се направи проучване и да се види положението на обекта. До последно той бе изпълнен на 95%. Ако се пуска нова поръчка тя би трябвало да е за ремонт на сегашните уреди и обособена за довършаването”, сподели Запрянов. На въпрос дали би взел участие в новата поръчка, той съобщи, че първо ще желае да види параметрите.

Зам.-кметът по строителство Пламен Райчев съобщи, че към момента в Община Пловдив няма информация за обжалване на решението на окръжните магистрати. „ Ако има ново дело, то ние ще си създадем обследването на зоологическата градина. Ще се направи отчет за положението ѝ, както и каква е амортизацията. На базата на него ще се приготви новата социална поръчка и финансовите параметри. Тя обаче ще бъде под изискване – до привършване на правосъдното дело”,обясни Райчев.

Обжалването значи, че окончателното решение надали ще бъде готово по-рано от края на тази година, а в най-оптимистичния вид то дейностите ще започват през 2023 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР