Фирма на 40 дни с капитал от 500 лева печели

...
Фирма на 40 дни с капитал от 500 лева печели
Коментари Харесай

Фирма на 40 дни и с 500 лв. капитал печели поръчката за ваксината срещу чума

Фирма на 40 дни с капитал от 500 лв. печели социална поръчка за доставка на " диагностични ветеринарномедицински средства за чума. Поръчката е за повече от 330 000 лв., заяви Дарик.

Проблемът с чумата по дребни животни в Странджа породи преди повече от месец. От БАБХ подредиха унищожаването на няколко стада поради подозрения за болест. Собствениците на стадата подвигнаха митинги, защото съгласно тях пробите са манипулирани.

Регистрираната на 14-ия етаж в столичния квартал " Сухата река " " Глобул вижън 2018 " е определена от организацията по храните да извърши поръчка за ваксини за животни.

Тя се оказва единственото сдружение, което дава отговор на изискванията на публичната поръчка, оповестена от Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) на 7 август за доставка на " диагностични ветеринарномедицински средства за чума по дребните преживни животни ".

 

Собственик на компанията е Никола Явахчов. По информация на Нова телевизия той е 28-годишен, а активността й е обвързвана с компютри, поддръжката им и програмиране, както и с всички действия, " незабранени от закона ".

В известие до медиите от БАХБ показват, че на 2 юли 2018 година Националният диагностичен научноизследователски ветеринарномедицински институт е закупил неголямо количество китове за диагностика от " Лабор Диагностик " - сдружение, записано по Закона за отговорностите и договорите, което е имало контракт за доставка единствено на два типа от нужните препарати за диагностика.

Самото сдружение не е било вписано в регистъра на института. При появяването на заболяването БАБХ не е разполагала с никакви диагностикуми за проучване на заболяването, по тази причина се е наложило незабавно възлагане на социална поръчка за доставка. В същото време лабораториите на организацията са работили частично и с диагностикуми, дарени от Европейската комисия, само че в дребни количества.

На въпроса за какво тъкмо тези препарати е трябвало да се доставят, от БАБХ показват, че това са единствените китове за диагностика на чума по дребните преживни животни, които са регистрирани в България. Регистърът е обществен и е наличен на интернет страницата на Националния диагностичен научноизследователски ветеринарномедицински институт. Съгласно Закона за ветеринарномедицинската активност в България може да се употребяват единствено регистрирани препарати.

Преди оповестяване на поръчката " Глобул вижън 2018 " ЕООД е показала пълномощие от 1 август 2018 година да записва и продава продуктите, предмет на поръчката от IDvet Genetics, Франция, подписано от Филип Поркюе - основен изпълнителен шеф. Именно заради това и БАБХ ги кани за присъединяване в процедурата. Към тази дата няма друга компания, която да е показала пълномощие за трите кита от този производител.

По отношение на въпросите по кое време е основана компанията, те би трябвало да бъдат отправени към нейните представители, показват от БАБХ. При осъществена инспекция в Търговския указател организацията е открила, че компанията включва в предмета си на активност " всички действия и услуги, незабранени от закона ". Основният претекст е, че " Глобул вижън 2018 " ЕООД попада в българския указател и има пълномощие от производителя да продава тези артикули, показват още от БАБХ.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР