Фирма, която държи десетки милиони лева в кешови наличности, не

...
Фирма, която държи десетки милиони лева в кешови наличности, не
Коментари Харесай

НАП е открила сериозни нарушения на гранични пунктове

Фирма, която държи десетки милиони лв. в кешови наличия, не е свързала част от касовите си апарати със системата на Националната организация за приходите, заяви изпълнителният ѝ шеф Румен Спецов на брифинг на пункт „ Капитан Андреево “. Подобни нарушавания са открити и на други пунктове, като занапред ще се открива каква е вредата за държавната хазна.

Следващата седмица ще бъде освежен описът с лица и компании, които евентуално могат да попаднат под глобите на Съединените щати по закона „ Магнитски “, заяви още Спецов.

Все още не е ясно дали и държавни компании могат да попаднат под глобите по закона „ Магнитски “, защото тече инспекция, разгласи ръководителят на Национална агенция за приходите Румен Спецов.

Срещата с медиите бе поради открити съществени нарушавания по граничните пунктове. Компания е работила с касови апарати, които не са свързани със системите на данъчните.

„ Т.е. това, което се издава като касова записка и се маркира като сума, де факто не стига до докладите на Национална агенция за приходите “.

Работата на компанията няма да бъде спряна, а все още на инспекцията се подменяше и техниката, с цел да се обезпечи съгласуваност. Въпреки това ще бъде направена цялостна инспекция, а от компанията са дали обещание на следващия ден да показват всички оповестени кешови наличия, сподели Спецов:

„ Говорим за десетки милиони в наличност. Така че, започвайки от там, през инспекция на работа тук на самия обект да се свържем с цялата активност на компанията. Защо държи такива пари, по какъв начин държи такива пари, къде се обезопасяват, по какъв начин се издават касовите бележки и какъв брой се регистрира, най-много държавната такса, е предмет на една инспекция, която не е толкоз лесна и става за дни “.

Спецов отхвърли да разяснява инспекцията за компанията, която е имал и е продадена на слабограмотен човек по време на проверка. На въпрос ще си подаде ли оставката, в случай че се откри нарушаване, Спецов отговори:

„ А кой ще понесе политическата отговорност, в случай че се потвърди, че всички неистини за данъчни измами не са правилни? “.

Спецов дефинира като персонален въпроса с какво се е занимавал в Дубай, а запитан дали познала персонално укриващият се там Васил Божков, шефът на Национална агенция за приходите отговори:

„ В Дубай живеят 3 млн. българи. Това, че съм живял в София свързва ли ме с Делян Пеевски? “.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР