Фирма, чиито краен собственик е Румен Гайтански, известен като Вълка,

...
Фирма, чиито краен собственик е Румен Гайтански, известен като Вълка,
Коментари Харесай

Румен Гайтански-Вълка се върнал в чистенето на София през задния вход

Фирма, чиито краен притежател е Румен Гайтански, прочут като Вълка, получава част от парите за чистенето на София, въпреки официално да няма контракт с общината. Преди години сдруженията на Гайтански бяха монополисти в събирането на боклука в столицата. След това компаниите бяха официално продадени и най-после договорите с тях бяха прекъснати по времето, когато София се управляваше от сегашния министър председател Бойко Борисов. Тогава той обществено съобщи, че прави всичко допустимо " да се освободим от Вълка в София ".

Сега обаче Вълка се завърнал през " задния вход " посредством сдружението " Грийн партнърс ". То дава чартърен техника на общинската компания " Чистота Искър ", с цел да може тя да обслужва регионите " Люлин ", " Красно село " и " Красна поляна ". Общинското сдружение е посочено от общината да събира отпадъците в тези елементи на столицата. Как, по кое време и при какви условия " Чистота Искър " е избрало да наеме техника от компанията на Гайтански не е ясно. В момента се правела инспекция на предходното управление на общинското сдружение, която да даде изясненост по тези въпроси.

Изтичане на средства

За бизнес връзките сред " Чистота Искър " и " Грийн партнърс " алармира общинският консултант от Българска социалистическа партия Милка Христова по време на приемането на годишните доклади на общинските сдружения в четвъртък. Според нея обществените средства, които " Чистота Искър " получава от общината за почистването на кварталите " Красно село ", " Красна поляна " и " Люлин ", действително изтичат в частната компания с краен притежател Румен Гайтански.

Според доклада на " Чистота Искър " сдружението дава над 12 млн. лв. за външни услуги, в която рубрика влиза наемът на техника. Това са над половината от разноските на общинската компания. В същото време за чистенето на трите квартала през предходната година сдружението регистрира доходи от 11.278 млн. лв.. Отделно е получило към 1.5 млн. лв. за зимно разчистване на пътища и за разчистване на снега по улиците в регион " Кремиковци ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР