Фиорентина победи Сасуоло с 2:1 на Стадио Артемио Франчи“ в

...
Фиорентина победи Сасуоло с 2:1 на Стадио Артемио Франчи“ в
Коментари Харесай

Фиорентина матира Сасуоло след късна драма

Фиорентина победи Сасуоло с 2:1 на „ Стадио Артемио Франчи “ в мач от 17-ия кръг в италианската Серия А. Рикардо Сапонара даде задатък на „ Виола “ в 48-ата минута, а Доменико Берарди възвърне равенството 57-ата минута. Николас Гонсалес бе прецизен от дузпа в добавеното време на срещата, с което донесе и трите точки за своя отбор.

Сасуоло бе по-опасният от двата тима в първите минути на срещата. Така се стигна до 18-ата минута, когато Давиде Фратези опропасти огромна опция да даде задатък на своя отбор. Халфът бе останал непокрит на границата на наказателното поле и насочи компактен изстрел в долния ляв ъгъл на вратата на Фиорентина, само че Пиетро Терачано внимаваше и отрази.

Андреа Пинамонти получи ужасно подаване от собствен съотборник в наказателното поле на „ Виола “ в 28-ата минута, само че неговият удар не откри вратата.

Само три минути след началото на второто полувреме, Рикардо Сапонара имаше страхотна опция, откакто стреля от наказателното поле точно до десния непряк дирек и по този начин даде задатък на Фиорентина.

С помощта на VAR основният рефер отсъди 11-метров углавен удар в интерес на Сасуоло в 57-ата минута. С осъществяването се нае огромната звезда на „ зелено-черните “ Доменико Берарди, който осъществя.

Николас Гонсалес имаше опция да постави точката на разногласието в 86-ата минута, когато засече меко центриране, само че намесата на вратаря на Сасуоло – Андреа Консили, му попречи.

Сценарият с VAR се повтори в първата минута на добавеното време на срещата, когато основният рефер този път отсъди дузпа за Фиорентина, която бе осъществена от Гонсалес. Голът на аржентинеца се оказа и основен за спечелването на трите точка от страна на „ Виола “.

След този триумф Фиорентина се изкачва до 9-ата позиция във краткотрайното класиране в Серия А с актив от 23 точки, до момента в който Сасуоло е на 16-о място с 16 пункта в актива си.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР