Салернитана постигна изключително важна победа като гост, надделявайки с 1:0

...
Салернитана постигна изключително важна победа като гост, надделявайки с 1:0
Коментари Харесай

Салернитана спечели опашкарското дерби срещу Верона

Салернитана реализира извънредно значима победа като посетител, надделявайки с 1:0 над Верона в опашкарското дерби от 18-тия кръг на Серия А. Единственото попадение за отбора на Филипо Индзаги означи Лум Чауна в 48-ата минута. Победата бе едвам втора за отбора от Салерно от началото на сезона, като отборът прекъсна серията си от четири следващи мача без победа и остава на последното място в класирането, само че се приближи компактно до съперниците за оцеляване.

Салернитана прекъсна и дълга серия от 17 следващи мача без триумф надалеч от вкъщи - за последно като посетител бе надвит Лече през януари месец на миналия сезон. Верона пък има едвам една победа в последните 16 мача, пристигнала в предходния кръг, като тимът отборът остава на 17-о място - директно над рисковата зона.

Първото полувреме несъмнено бе за Салернитана. Гостите първи имаха добра опция, когато в 13-ата минута удар на Паскуале Мацоки мина наоколо до вратата на Верона. Шест минути по-късно още веднъж Салернитана можеше да открие, само че ударът с глава на Лум Чауна бе неакуратен. В края на първото полувреме гостите имаха още две положения, само че изстрели на Сими Нванкво и Григорис Кастанос бяха избавени с опитност от стража на Верона Лоренцо Монтипо.

Втората част стартира с попадение за гостите. След осъществяване на корнер от Верона, Салернитана предприе рискова контраофанзива, при която Лум Чауна напредна и с прекрасен отдалечен шут откри резултата за отбора си в 48-ата минута. Този гол като че ли шокира домакините, които дълго време не съумяха да се отърсят от шока. Все отново Верона опита напън, с който да стигне до равенството. В последните минути на срещата последваха няколко разбърквания пред вратата на гостите след статични положения, само че в последна сметка те съумяха да запазят скъпия си задатък.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР