Фиорентина не успя да спечели шампионската титла на Италия на

...
Фиорентина не успя да спечели шампионската титла на Италия на
Коментари Харесай

Фиорентина и Димо Кръстев не успяха да спечелят шампионската титла на Италия на ниво Примавера

Фиорентина не съумя да завоюва шампионската купа на Италия на равнище Примавера. " Виолетовите ", водени с капитанската лента от българския национал Димо Кръстев, изгубиха финала против Лече с 0:1 след продължения. Двубоят на стадион " Мапей " в Реджо Емилия беше извънредно трагичен, а Лече стигна до триумфа с гол в 120-ата минута на Емин Хасич.

По пътя към финалния дуел Фиорентина отстрани Рома и Торино, а против " джалоросите " в воин се трансформира точно Димо Кръстев, който вкара решаващото попадение за крайното 3:3 в добавеното време.

Това беше трети край за тима на Алберто Акуилани през сегашния сезон. Преди това " виолетовите " завоюваха Суперкупата на Италия в тази възрастова група след победа против Интер на Никола Илиев, а след това отстъпиха на Рома в разногласието за Купата на Италия.

Лече приключи преди всичко в постоянния сезон и беше тимът с най-хубава отбрана. " Джалоросите " се класираха непосредствено за полуфиналите, където отстраниха Сасуоло. Титлата е трета за Лече след тези през 2003 и 2004 година, когато в състава беше Валери Божинов. Фиорентина е ставал първенец три пъти, само че за последно през сезон 1982/83.

И двата отбора пропуснаха по няколко положения преди почивката, а през второто полувреме действаха по-предпазливо. В 82-ата минута Кръстев беше покрай гол за Фиорентина, само че не можа да прати топката в мрежата зад Александру Борбей. Стигна се до продължения, в които шансът се усмихна на Лече и след приключването на 120-ата минута шведският бранител Хасич довкара с глава топката след центриране от корнер, носейки купата на Лече.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР