Фиорентина изпусна победата в домакинството на Аталанта по най-болезнения възможен

...
Фиорентина изпусна победата в домакинството на Аталанта по най-болезнения възможен
Коментари Харесай

Късен леден душ смрази Фиорентина

Фиорентина изпусна успеха в семейството на Аталанта по най-болезнения вероятен миг. Двата отбора приключиха 1:1, като "виолетовите " водеха до последната минута на продължението, само че капитулираха пред натиска на гостите си.

Иначе домакините от Флоренция бяха повели със страховит гол на Федерико Киеза, само че след това изпуснаха самодейността. Аталанта изпусна и дузпа след почивката, само че в последната минута Ремо Фрьолер съумя въпреки всичко да избави точката за "черно-сините ".

Мачът стартира с вихрено движение, като гостите от Бергамо можеха първи да открият, само че ударът на Ясмин Куртич в 5-та минута не откри задачата и топката мина безусловно на сантиметри настрана от гредата.

Малко по-късно Фиорентина наказа противника. В 12-та минута Сирил Теро откри прелестно Федерико Киеза в половината на "бергамаските " и той с топовен шут от границата на наказателното поле прониза неспасяемо вратата за 1:0.

Аталанта стигна до състояние да изравни в 26-та минута, като тогава Ремо Фрьолер стигна до страхотна позиция за пукотевица, само че осъществяването му в средата на вратата беше отразено от вратаря.

В последна сметка повече попадения преди почивката не паднаха и "виолетовите " се отдръпнаха с гол задатък. След подновяването на играта Аталанта отново можеше да изравни, само че ударът на Йосип Иличич в 50-та минута мина на сантиметри над гредата.

Страхотните шансове за Аталанта продължиха и по-късно, като в 61-та минута "бергамаските " имаха най-големия късмет да изравнят. Тогава те получиха дузпа. Но ударът на Алехандро Гомес от бялата точка беше избавен и Фиорентина опази нежния си задатък.

До края на мача отборът от Флоренция опитваше да опази преднината си, а гостите налитаха. В края на борбата те пропиляха още две невероятни положения, когато Рикардо Орсолини и Тимоти Кастан не бяха точни, само че шансът ги споходи в последната минута на продължението.

Дълбоко в добавеното време Ремо Фрьолер с удар от границата на наказателното поле най-сетне преодоля стража на противника и донесе точката на "бергамаските ". С нея те към този момент имат 8 в актива си, с една повече от днешния си противник и малко по-напред в таблицата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР