Финтех компанията Payhawk, основана от българите Христо Борисов, Константин Дженгозов

...
Финтех компанията Payhawk, основана от българите Христо Борисов, Константин Дженгозов
Коментари Харесай

Българската Payhawk e на крачка от пазарна оценка от 1 млрд. долара

Финтех компанията Payhawk, учредена от българите Христо Борисов, Константин Дженгозов и Бойко Караджов, скоро може да се трансформира в първия български IT- " еднорог ", т.е. да получи пазарна оценка над 1 милиарда $. 

Технологичната медия The Information се базира на свои източници, като оповестява, че фондът Lightspeed Venture Partners е водещ в привличането на финансиране от 100 млн. $ в стартъпа, основан през 2018 г. 

Ако договорката бъде завършена, това ще значи, че компанията е оценена на 1 милиарда $, включвайки и новите средства. 

На този стадий финансирането не е доказано, споделя Христо Борисов, представен от уеб страницата Economic.bg. Payhawk обаче към този момент дава сигнали за капацитета си, откакто през ноември 2021 година притегли 112 млн. $ вложения, които направиха оценката й 570 млн. $. 

Сделката от края на 2021 година е била второто най-голямо финансиране в серия B на business-to-business стартъп в района на Централна и Източна Европа след румънската компания UiPath. Седем месеца по-рано Payhawk притегля 20 млн. $ в серия А от търсенето на вложения. 

Payhawk дава платформа за ръководство на корпоративни разходи в помощ на финансовите отдели на компании, които търсят единно решение за следене на банковите си карти, разплащанията, фактурите и други разноски. 

Клиентите на Payhawk към края на 2021 година са компании от 27 страни в Европа. Фирмата разполага с офиси в Лондон, София, Берлин и Барселона. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР