Финландците ще гласуват в неделя на най-значимите си президентски избори

...
Финландците ще гласуват в неделя на най-значимите си президентски избори
Коментари Харесай

Финландия ще избере президент за трудни времена след влизането в НАТО

Финландците ще гласоподават в неделя на най-значимите си президентски избори в актуалната история, откакто скандинавската страна се причисли към НАТО и прилежаща Русия стартира пълномащабно навлизане в Украйна близо две години преди.

Президентите на Финландия имат тройна роля. Те управляват външната политика на страната отвън Европейски Съюз, са главнокомандващи на нейните въоръжени сили и, по-символично, въплъщават полезностите на нацията.

„ Това е доста сериозен миг във финландската и европейската история. Не бива да се подценяват провокациите пред воденето на външна политика и политика на сигурност в актуалната среда. Това е доста тежка среда за дребните страни, изключително за дребните страни на първа линия като Финландия, ” сподели пред Financial Times Оли Рен, някогашен финландски министър и еврокомисар, който също се кандидатира за президент.

Дълга акция сред набор от политици от елитното естество, които са съгласни по множеството от огромните въпроси на външната политика и поли...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР