Финландската консервативна Национална коалиция (NCP), победител на парламентарните избори през

...
Финландската консервативна Национална коалиция (NCP), победител на парламентарните избори през
Коментари Харесай

Дясноцентристка коалиция поема управлението във Финладния

Финландската консервативна Национална коалиция (NCP), победител на парламентарните избори през април, реализира съглашение за сформиране на държавно управление на болшинството с евроскептичната, антиимиграционна партия на финландците и две по-малки групи. Това разгласи водачът на обединението, представен от Ройтерс.

Всички проблеми са решени и документите са подготвени, съобщи Петери Орпо, който ще стане идващият министър-председател на Финландия, имайки поради държавната стратегия.

Като накара NCP, националистическите финландци, Шведската национална партия на малцинствата и християндемократите да се спогодят за обща платформа, Orpo измести финландската политика надясно и изпрати левия министър председател Сана Марин в съпротива.

Преговорите сред партиите продължиха близо11-седмици. Не бе реализирано пълносъгласие по отношение на имиграцията, климатичната политика и обществените финанси, само че в последна сметка се стигна до компромис.

Очаква се държавното управление на Орпо да ограничи фискалния недостиг посредством редуциране на компенсациите за безработица и обществени помощи и да затегне имиграцията и да разхлаби уговорките за запазване на околната среда.

Орпо желае да понижи налозите и да продаде дялове в някои следени от държавното управление компании. Политическата стратегия на неговото държавно управление ще бъде показана в околните дни.

Финландската консервативна Национална коалиция завоюва 48 места на изборите на 2 април, пред финландците с 46, до момента в който Социалдемократите на отиващия си министър председател Марин останаха трети с 43 определени членове на 200-местния парламент. За да обезпечи болшинство, Орпо включи Шведската национална партия, която държи девет места, и Християндемократите с пет, с което общата поддръжка доближи 108.
 Финландските партии организират през май договаряния за държавно управление
Финландските партии организират през май договаряния за държавно управление

Антиимиграционната партия може да влезе в управлението
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР