Финландската компания Nokian Tyres започна изграждането на фабрика за автомобилни

...
Финландската компания Nokian Tyres започна изграждането на фабрика за автомобилни
Коментари Харесай

Първата фабрика за гуми с нулеви емисии на CO2 ще се намира в Румъния

Финландската компания Nokian Tyres стартира построяването на фабрика за автомобилни гуми в западна Румъния, оповестява Romania Insider. Инвестицията е в размер на €650 милиона. Това е една от най-големите вложения на зелено в страната през последните години. Като това ще бъде първата фабрика в промишлеността за гуми с нулеви излъчвания на CO2.

Производството на гуми във фабриката е планувано да стартира през 2025 година, като то ще обслужва клиентите главно в Централна Европа.

" Тази инвестиция е значима стратегическа стъпка, позволяваща бъдещия ни напредък и развиване. Производствено оборудване от международна класа в Европа е основна стъпка за приемане на спомагателен потенциал и основаване на уравновесена индустриална платформа, до момента в който построяваме новите гуми Nokian Tyres, " споделя Юка Мойсио, президент и основен изпълнителен шеф на Nokian Tyres.

Фабриката на зелено се построява в северозападната част на Румъния в град Орадя, значим районен и европейски център на доста транспортни направления. Годишният потенциал на оборудването ще бъде 6 милиона гуми, с капацитет за разширение в бъдеще.
 Снимка 617845
Източник:

Фабриката ще създава най-вече пътнически и SUV гуми с по-голям размер на джантата, които ще се продават най-вече на пазара в Централна Европа. В обекта ще бъде ситуирана и разпределителна база за предпазване и дистрибуция на гуми. Общата застроена повърхност ще бъде към 100 000 кв.м.

Планираната бройка на румънската фабрика е към 500 души. Nokian Tyres ще наеме хора както за индустриални, по този начин и за мениджърски позиции. Набирането на личен състав ще се организира през 2024 година и ще продължи, до момента в който цялата работна мощ на фабриката бъде запълнена и фабриката стартира да действа.

Nokian Tyres чака окончателното решение от Европейски Съюз за своето заявление за финансиране от Европейски Съюз за към 100 милиона евро за тази фабрика, което румънското държавно управление към този момент утвърди по-рано тази година.
 Nokian Tyres влага €650 милиона във фабрика за гуми в Румъния
Финландска компания влага €650 милиона във фабрика за гуми в Румъния

Това е една от най-големите вложения в северната ни съседка

Мащабното капиталово решение идва, откакто финландската компания реши предходната година да се отдръпна от Русия, поради войната в Украйна и интернационалните наказания против Кремъл. През октомври 2022 година Nokian Tyres подписа съглашение за продажба на своя съветски бизнес и форсира капиталовите си проекти за нов цех в Европа.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР