Финландската компания Nokia обяви, че е подписала ново споразумение за

...
Финландската компания Nokia обяви, че е подписала ново споразумение за
Коментари Харесай

Nokia и Honor подписаха споразумение за кръстосано лицензиране на 5G технологиите

Финландската компания Nokia разгласи, че е подписала ново съглашение за кръстосано лицензиране на патенти с китайската Honor. То обгръща главните 5G и други клетъчни технологии на двете страни. Условията на съглашението не бяха оповестени и остават поверителни.

„ Много сме удовлетворени, че сключихме съглашение за кръстосано лицензиране на патенти с Honor, един от водещите играчи на китайския пазар на смарт телефони. Това е четвъртото огромно извънсъдебно съглашение за смарт телефони, което Nokia подписва през последните дванадесет месеца, и то още един път акцентира силата на патентното портфолио на Nokia и дългогодишния принос на компанията за развиването на клетъчните стандарти и другите технологии от тази сфера “, съобщи Сусана Мартикайнен, шеф на отдела „ Мобилно лицензиране “ в Nokia.

Ръководителят на отдела за световна интелектуална благосъстоятелност на Honor Уеню Джоу съобщи, че китайската компания почита правата на интелектуална благосъстоятелност и твърдо има вяра, че рационалната стойност на интелектуалната благосъстоятелност е значима за развиването на мобилната промишленост.

„ Споразумението за кръстосано лицензиране на патенти показва уговорката на Honor към нововъведенията, с цел да даде опция за образован живот във всички сюжети и по всички канали за всички хора “, сподели господин Джоу.

От правна позиция, съглашението сред Nokia и Honor е образец за значимостта на ръководството на интелектуалната благосъстоятелност. Той също по този начин разкрива евентуалните изгоди от споразуменията за кръстосано лицензиране. Чрез разрешаването на евентуални разногласия посредством взаимноизгодни съглашения, фирмите освен са предотвратили правосъдни разногласия, само че и са проправили пътя за бъдещо съдействие. От комерсиална позиция се чака съглашението да сътвори по-стабилна и предвидима среда за развиването и комерсиализацията на 5G технологиите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР