Финландската група Nightwish ще участва в новия фестивал Варна Мега

...
Финландската група Nightwish ще участва в новия фестивал Варна Мега
Коментари Харесай

Финландската рок група Nightwish идва за фестивала „Варна Мега Рок“ 


Финландската група Nightwish ще взе участие в новия фестивал „ Варна Мега Рок “, който ще се организира в морската столица на 18-и и 19-и август на пристанището. Варна ще бъде единственият град в Източна и Югоизточна Европа от турнето им. Това стана ясно през днешния ден на взаимна конференция на кмета Иван Портних и Цонко Цонев, уредник на събитието. „ Благодаря за взаимната самодейност. Варна има потребност от подобен фестивал. Общината ще го поддържа логистично, тъй като имам вяра, че това събитие ще утвърди имиджа на морската столица като фестивален град. Надявам се събитието да притегли доста почитатели на рока и да се трансформира в традиция“, сподели кметът Иван Портних.

„Община Варна няма да заплаща нищо за концерта, ще има логистична поддръжка – място, озвучаване. Разчитаме на спонсори“, сподели Цонко Цонев. По предварителна информация, оповестена от Цонев, в концерта ще се включат Глен Хюс, българските групи „ Кросфайър “, „ Кикимора “, „ Бандида “ и „ Конкурент “. Имената на останалите участници ще бъдат ясни до две седмици. Продажбата на билетите започва на следващия ден – 14-ти февруари, в 24ч. в „ “Еventim “ и „ “Е-TicketsMall “. През първите 2 седмици билетите ще се продават на преференциална цена от 70 лв., след което ще бъда продавани за по 90 лева, а от 18-ти юли – за 120 лева За деца до 12г. концертът ще бъде безвъзмезден.

Nightwish е финландска симфоничен/пауър метъл група, учредена през 1996 година от Туомас Холопайнен, дружно с Емпу Вуоринен и Таря Турунен. В началото групата е замислена като акустичен план. Първите им записи са няколко акустични песни, които влизат в албума Angels Fall First. През 1997, откакто към тях се причислява барабанистът Юка Невалайнен, се насочват към метъла.

По-голямата част от текстовете и аранжиментите на песните са дело на създателя и клавирист на групата Туомас Холопайнен. Успехът на групата се дължи частично на вокалите, изпълнени от Таря Турунен, която е приключила класическо и оперно пеене в Германия. След присъединението си басистът на групата Марко Хиетала е и втори вокалист.

Музикалният жанр на Найтуиш се разказва като героичен метъл, пауър метъл, метъл-опера и симфоничен метъл. Туомас Холопайнен в свое изявление разказва музиката на Найтуиш като „ благозвучен хеви метъл с женски вокали “.

Групата има две международни турнета — From Wishes to Eternity от 2001 и Once Upon a Tour от 2004/2005. Първото им турне обгръща най-вече страни от западна Европа и Скандинавия. С второто си турне Once Upon a Tour, което приключва на 21 октомври 2005 година в Hartwall Arena в Хелзинки, групата изнася концерти в доста страни на всички места по света: Румъния, Канада, Съединени американски щати, Япония, Германия и други След края на финалния концерт останалите членове на групата връчват писмо на Турунен, в което й изясняват, че към този момент не желаят да е член, заради отношението й към групата. Като фактор е изтъкнато и въздействието на брачна половинка й – Марсело Кабули. За идващите албуми Таря Турунен е сменена с Анет Олсон. Изненадващо, на 1 октомври 2012 година по средата на турнето представящо новия албум на групата, Анет Олсон е освободена след 5 години взаимна работа и е сменена с холандката Флоoр Йенсен.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР