Финландия засега не планира да се присъедини към НАТО, заяви

...
Финландия засега не планира да се присъедини към НАТО, заяви
Коментари Харесай

Финландия не планира влизане в НАТО

Финландия към този момент не възнамерява да се причисли към НАТО, съобщи в петък външният ѝ министър Пекка Хаависто на фона на засиленото напрежение сред Русия и Украйна, съобщи Ройтерс.

" Финландия не разисква с НАТО присъединение, нито пък й следва подобен план. Политиката на Финландия в региона на сигурността остава непроменена ", съобщи Хаависто пред кореспонденти след срещата на външните министри на Европейския съюз във Франция.
Учудващи обстоятелства за далечна Финландия, които не сте и чували
Ако обичате да пътувате и си мислите, че знаете всичко за Финландия, то може би ще ви изненадаме с някои забавни и леко странни обстоятелства...
Прочети повече
Коментирайки предизвестието на полския външен министър, че Европа е по-близо до война, в сравнение с е била през последните 30 години, Хаависто съобщи, че схваща натиска, на който са подложени Украйна и Полша сега. Той обаче изрази вяра, че " няма да изпаднем в сходна обстановка ".

Интересът на Финландия и Швеция към участие в НАТО предизвика интернационален спор в дните, когато представители на Русия и Съединени американски щати дискутираха политиката за сигурност в Женева.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР