Финландия засега не планира да се присъедини към НАТО, заяви

...
Финландия засега не планира да се присъедини към НАТО, заяви
Коментари Харесай

Финландия не се готви да се присъедини към НАТО

Финландия към този момент не възнамерява да се причисли към НАТО, съобщи в петък външният ѝ министър Пекка Хаависто на фона на заяви Ройтерс.

" Финландия не разисква с НАТО присъединение, нито пък й следва подобен план. Политиката на Финландия в региона на сигурността остава непроменена " , съобщи Хаависто пред кореспонденти след срещата на външните министри на Европейския съюз във Франция.

В коментар на предизвестието на полския външен министър, че Хаависто съобщи, че схваща натиска, на който са подложени Украйна и Полша заради насъбраното напрежение. " Но се надявам, че няма да изпаднем в сходна обстановка ", добави той.

Интересът на Финландия и Швеция към участие в НАТО се трансформира в тематика на интернационален спор тази седмица, когато публични представители на Русия и Съединени американски щати организираха диалози за политиката за сигурност в Женева.

В четвъртък държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън загатна в изявление за MSNBC, че Финландия желае да се причисли към НАТО, откакто в сряда представителят на Кремъл Дмитрий Песков разяснява пред кореспонденти, че Русия ще преглежда такава крачка като " инструмент за борба ".
 Финландия: Решението за участие в НАТО е в нашите лични ръце
Финландия: Решението за участие в НАТО е в нашите лични ръце

В отговор на претенциите на Москва…
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР