Финландия сключи най-големия в историята си договор в областта на

...
Финландия сключи най-големия в историята си договор в областта на
Коментари Харесай

Финландия купува рекордно количество американски изтребители

Финландия подписа най-големия в историята си контракт в региона на защитата с „ Lockheed Martin “ за доставка на 64 изтребителя F-35, заяви държавното управление на страната.

" Правителството на Финландия упълномощи на 10 декември 2021 година логистичното командване на финландските отбранителни сили да подпише с държавното управление на Съединените щати контракт за доставка на идващия многоцелеви изтребител на Финландия. Изтребителят, който ще размени „ Hornet “, е F-35A Lightning II на „ Lockheed Martin ", се споделя в изказване на кабинета.

Сделката включва закупуването на 64 изтребителя F-35, набор от особено пригодени оръжия, уреди за образование и обслужване, както и други свързани системи и услуги по поддръжката до края на 2030 година
свързани новини1918на 09.12.2021
Финландия ще отпусне над 10 милиарда $ за осъществяването на контракта. Очаква се изтребителите да бъдат доставени през 2025-2030 година

През октомври 2020 година Конгресът на Съединени американски щати беше известен за допустима договорка с Финландия за F-35 и обвързваните с тях оръжия и съоръжение. Освен F-35 финландското министерство на защитата е разгледало и четири други разновидността, сред които Boeing F/A-18 Super Hornet, Dassault Rafale, Eurofighter Typhoon и Saab Gripen.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР