Финландия ще затвори напълно границата си с Русия за две

...
Финландия ще затвори напълно границата си с Русия за две
Коментари Харесай

Финландия затваря напълно границата си с Русия

Финландия ще затвори изцяло границата си с Русия за две седмици.

Според Хелзинки решението е в отговор на мигрантския напън, който се е нараснал доста през последните месеци и съставлява опасност за публичния ред и националната сигурност на страната.

Според финландските управляващи руснаците целеустремено пропущат хора без документи. По думите на премиера Петери Орпо по този метод Москва компрометира националната сигурност на Финландия. Страната ни е изправена пред " изключителна " обстановка, добави той.

От началото на месеца към 900 души са минали през руско-финландската граница, което е доста повече от естественото, показват специалисти.

Според тях Русия се пробва да сътвори мигрантска рецесия във Финландия след влизането на страната в НАТО по-рано тази година.

Русия отхвърля.

Двете страни имат обща граница с дължина 1340 километра.

Норвегия също разгласи, че при положение на усилване на бежанския поток има готовността, въпреки и за лимитирано време, да затвори границата си с Русия. Естония е измежду страните, в които тематиката също е на дневен ред.

Решението на Финландия за затваряне на контролно-пропускателни пунктове с Русия основава нови разграничителни линии в Европа, това сподели представителят на съветското външно министерство Мария Захарова, откакто Хелзинки разгласи, че затваря част от пунктовете.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТАПромоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР