Финландия ще удължи срока на затваряне на границата си с

...
Финландия ще удължи срока на затваряне на границата си с
Коментари Харесай

Финландия оставя затворена границата си с Русия заради мигрантския натиск

Финландия ще удължи периода на затваряне на границата си с Русия, който трябваше да изтече на 15 януари , заяви в ефира на националната телевизия министърката на селското и горското стопанство Сари Есая.

Новината идва, откакто на 17 ноември Финландия затвори четири контролно-пропускателни пункта на дългата си граница с Русия, с цел да спре засиления поток от мигранти от Близкия изток и Африка . Според Хелзинки Москва е провела притока на хора - обвиняване, което Кремъл отхвърля.

По данни на финландската гранична защита през ноември във Финландия от Русия са влезнали към 900 души, които търсят леговище. Те са от страни като Кения, Мароко, Пакистан, Сомалия, Сирия и Йемен . За съпоставяне преди този момент мигрантите са били по-малко от един дневно по данни на граничната работа, заяви Ройтерс.

" Границата ще остане затворена ", отговори министър Есая, която е претендент за президент, на въпрос дали границата ще остане затворена още един месец след досегашния период.

Преди това финландските медии оповестиха, че държавното управление ще удължи мярката.

През ноември беше обявено, че най-малко 50 гранични офицери и други чиновници на Европейската организация за защита на границите " Фронтекс " ще бъдат. Целта беше те да оказват помощ на локалните управляващи в охраняването на границата с Русия поради миграционния напън.

През декември Финландия подписа съглашение за със Съединени американски щати , на което Русия реагира със опасност, че няма да остави това без отговор.

Споразумението беше подписано, откакто съветският президент Владимир Путин , че е наредил основаването на нов боен окръг в региона до финландската граница и следва там да бъдат ситуирани " обилни военни единици ". Той обвърза това с, което се случи през април предходната година.
380 милиона евро. Насред закани от Русия Финландия построява ограда по границата В ход е построяването на 200-километрова ограда по част от 1300-километровата граница сред Финландия и Русия. След като Хелзинки стана част от НАТО, управляващите взеха решение, че страната има потребност от по-надеждна защита на източната си граница.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР