Финландия ще експулсира от страната 9 служители на руското посолство,

...
Финландия ще експулсира от страната 9 служители на руското посолство,
Коментари Харесай

Финландия гони 9 руски дипломати, скрити агенти на Кремъл

Финландия ще експулсира от страната 9 чиновници на съветското посолство, които " са изпълнявали разследващи задачи ". Това заяви финландският вестник „ Yle “, като се базира на финландското държавно управление. Финландското външно министерство ще осведоми съветския дипломат за решението.

Въпросът за експулсирането е бил разискван в Комитета на министрите по външни работи и политика на сигурност при президента, както и в Правителствения съвет.

През май 2022 година Русия и Финландия изгониха взаимно дипломати. Русия експулсира двама финландски дипломати в отговор на експулсирането от Финландия на двама чиновници на съветското посолство в Хелзинки.

На 17 май 2022 година стана известно, че банковите сметки на финландските задачи в Русия са замразени. Това е направено като част от ответните ограничения, изясняват от съветското посолство, защото съветската дипломатическа задача във Финландия е в сходна обстановка, при която ѝ е позволено да употребява единствено една банка - Nordea. Финландското външно министерство посочи, че след блокирането на сметките финландските задачи ще продължат да работят в Русия. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР