Финландия се е подготвяла от десетилетия за руска атака и

...
Финландия се е подготвяла от десетилетия за руска атака и
Коментари Харесай

Финландия е готова да се бие с Русия, ако бъде нападната

Финландия се е подготвяла от десетилетия за съветска офанзива и ще окаже твърда опозиция, в случай че такава се случи, заяви началникът на въоръжените сили на Финландия.

Скандинавската страна е построила забележителен боеприпас. Но с изключение на военното съоръжение решителен фактор е, че финландците ще бъдат стимулирани да се бият, добави военачалник Тимо Кивинен,

Финландия води две войни през 40-те години на предишния век против източната си съседка, с която има обща граница от 1300 км.

Страната до момента е спазвала неутралитет, само че подаде молба за присъединение към военния алианс на НАТО поради опасенията, че Русия може да я нападне.

Около 100 000 финландци бяха убити по време на двете войни, които Финландия води война против Съветския съюз, и той загуби една десета от територията си.

5,5-милионната нация има военновременна бройка от към 280 000 души с 870 000 подготвени като резервисти. Финландия има и една от най-мощните артилерии в Европа, в това число и крилати ракети с обхват на деяние до 370 км. Страната годишно харчи 2% от своя Брутният вътрешен продукт за защита, а неотдавна поръча четири нови военни кораба, както и 64 бойни самолета F-35 от американския защитителен колос Lockheed Martin. В последващи покупко-продажби страната възнамерява да купи до 2000 дрона, както и лична противовъздушна техника на огромна надморска височина, и да построи бариери на границата си с Русия.

В изследване, направено измежду популацията на 18 май, над 82% от запитаните дават отговор, че биха били подготвени да вземат участие в националната защита, в случай че Финландия бъде атакувана./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР