Финландия разполага с информация, която показва, че хиляди мигранти от

...
Финландия разполага с информация, която показва, че хиляди мигранти от
Коментари Харесай

Финландия алармира: Хиляди мигранти напират да влязат у нас през Русия

Финландия разполага с информация, която демонстрира, че хиляди мигранти от трети страни в Русия чакат да преминат границата към скандинавската страна, сподели на конференция във вторник финландският вътрешен министър Мари Рантанен, представена от " Ройтерс ".

Финландия затвори източната си граница с Русия в края на предходната година на фона на възходящ брой идващи без годни документи за влизане в Европейския съюз. Страната упреква Москва, че насочва мигранти към границата, изказване, което Кремъл отхвърли.

" Имаме информация, че хиляди хора от съветската страна чакат да стигнат до Финландия ", сподели Рантанен. Това съставлява " опасност за обществото ", добави тя.

Рантанен отхвърли да посочи по какъв начин финландските управляващи са се сдобили с информацията.

Финландското вътрешно министерство съобщи в понеделник, че бързо ще изготви законопроект за подсилване на граничната сигурност и битка с опитите на Москва да окаже напън върху Финландия под формата на инструментална миграция.

Правителството ще показа своето предложение в Народното събрание идващия месец, добави той.

Над 1300 търсещи леговище от страни като Йемен, Сомалия и Сирия са пристигнали във Финландия от Русия сред август и декември предходната година, съгласно финландските гранични управляващи.

Имиграционните управляващи на Финландия през януари споделиха, че не са съумели да намерят към 160 от мигрантите и че те евентуално са траяли към друга европейска страна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР