Финландия отново ще затвори цялата си граница с Русия, за

...
Финландия отново ще затвори цялата си граница с Русия, за
Коментари Харесай

Финландия отново ще затвори границата си с Русия заради търсещите убежище

Финландия още веднъж ще затвори цялата си граница с Русия, с цел да спре притока на мигранти, търсещи леговище, съобщи през днешния ден финландската министърка на вътрешните работи Мари Рантанен, представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Агенцията отбелязва, че това става единствено няколко часа, откакто скандинавската страна завърши траялото две седмици затваряне на всички гранични пунктове сред двете страни.

Според Хелзинки неотдавнашното нарастване на броя на идващите претенденти за леговище от Африка, Азия и Близкия изток през Русия е проведено от Москва като ответна мярка за решението на скандинавската страна да ускори съдействието в региона на защитата със Съединени американски щати и влизането ѝ в НАТО - обвиняване, което Кремъл отхвърля.

Потокът от идващи спря, когато Финландия затвори границата в края на ноември, само че се възобнови през днешния ден, когато два от осемте пропускателни пункта бяха отворени и към 36 души потърсиха леговище, заяви финландската гранична защита.

" Сега случаите се възобновиха и ние ще затворим цялата граница ", съобщи Рантанен пред Народното събрание.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР