Финландия не иска да бъде транзитна страна за притежателите на

...
Финландия не иска да бъде транзитна страна за притежателите на
Коментари Харесай

Финландия планира пълна забрана за допускане на руснаци

" Финландия не желае да бъде директна страна за притежателите на шенгенски визи, издадени от други ".

Това сподели външният министър на Финландия Пека Хаависто на конференция в Ню Йорк.

След като съветският президент Путин разгласи частична готовност в Русия, на руско-финландската граница, където работят 9 Граничен контролно-пропусквателен пункт, се образуваха големи опашки от руснаци, които желаят да влязат във Финландия.

Финландия обаче готви цялостна възбрана за влизане в страната за съветски жители, съобщи финландският вестник Iltalehti.



" Започнахме подготовка за национално решение по какъв начин да ограничим или изцяло да спрем този туристически поток. Вероятно ще приемем нов закон, който ще бъде квалифициран доста бързо или ще интерпретираме съществуващите правила ", изясни Хаависто.

На 12 септември Европейски Съюз спря облекченото издаване на визи за съветски жители.

Министърът на външните работи на Литва съобщи, че неговата страна няма опция да издава визи на всички руснаци, които желаят да изоставен Русия по филантропични съображения. Неговият сътрудник от Латвия съобщи, че няма да издават визи по филантропични аргументи.

Германските Зелени и Либералите, които са част от ръководещата коалиция, оферират Гермаия да даде леговище на руснаци, които отхвърлят да водят война.

" Този, който предстои на готовност и не желае да бъде част от армията, която прави военни закононарушения, се изправя против путинската система. Ние европейците би трябвало бързо да предоставим леговище на съветските съперници на путинския режим ", разяснява пред Spiegel зам.-председателят на Партията на свободните демократи Йоханес Фогел.

След оповестяването на частична готовност в Русия, израелският министър председател Яир Лапид прикани управлението на националния авиопревозвач на страната Ел Ал да усили броя на полетите от Русия до Израел.

" Това би трябвало да разреши на живеещите в Русия евреи да изоставен страната на фона на оповестената частична готовност, в случай че желаят ", сподели той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР