Финландия и Швеция ще бъдат ценни попълнения в НАТО. Това

...
Финландия и Швеция ще бъдат ценни попълнения в НАТО. Това
Коментари Харесай

Джонсън към Ердоган: Финландия и Швеция ще бъдат ценни попълнения в НАТО

Финландия и Швеция ще бъдат скъпи попълнения в НАТО. Това е декларирал английският министър председател Борис Джонсън в телефонен диалог с турския президент Реждеп Тайип Ердоган, заяви представител на Джонсън, представен от организация Ройтерс.

Британският министър-председател също е призовал турския държавен глава да работи с сътрудниците от Швеция, Финландия и НАТО, с цел да обсъдят възможни терзания преди срещата на върха на водачите на страните членки на Алианса, която ще се организира в Мадрид идващия месец. Джонсън е уверил Ердоган, че Англия е подготвена да окаже поддръжка за разрешаване на проблемите.

Връзките на Швеция и Финландия с лица и организации, които са свързани с Кюрдската работническа партия, известна като ПКК, са главният проблем за приемането на двете страни в НАТО, е подчертал турският президент. ПКК е определяна като терористична формация от Анкара. Ердоган е подчертал, че турското държавно управление желае да се увери, че Швеция и Финландия ще съблюдават полезностите на Алианса и ще вземат поради терзанията на Турция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР