Финландия и Швеция не бива да хранят илюзии, че Москва

...
Финландия и Швеция не бива да хранят илюзии, че Москва
Коментари Харесай

Москва: Влизането на Швеция и Финландия в НАТО ще е грешка със сериозни последствия


Финландия и Швеция не трябва да хранят илюзии, че Москва просто ще се помири с тяхното встъпване в НАТО, което ще е неточност с дълготрайни последици, сподели Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков, оповестиха Ройтерс и ТАСС.

" Общото ниво на военно напрежение ще се увеличи и предсказуемостта в тази сфера ще намалее. Жалко е, че здравият разсъдък става жертва на някаква фантомна визия за това какво би трябвало да се прави в създаващата се обстановка. Това е следващата огромна неточност с дълготрайни последици. Но какво да се прави, такова е равнището на тези, които одобряват през днешния ден решения в съответните страни ", установи високопоставеният посланик.

По думите му встъпването на двете страни в НАТО " трансформира коренно обстановката ", което е плод на " безусловно погрешното и изопачено усещане за протичащото се в света ".

Според Рябков за Русия е " напълно явно ", че сигурността на Швеция и Финландия няма да се увеличи с влизането им в западния алианс. " А в каква форма ние ще подсигуряваме своята сигурност след промените на натовската настройка е обособен въпрос. Всичко ще зависи от това какво ще бъде практическото разследване от предстоящото присъединение на Финландия и Швеция към северноатлантическия съюз ", сподели заместник-министърът на външните работи на Русия и добави: " Те - в Брюксел, във Вашингтон и другите натовски столици - не би трябвало да имат никакви илюзии, че ние просто ще се примирим с това ".

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР