Финансовото споразумение за пакет енергийна помощ от Европейския съюз за

...
Финансовото споразумение за пакет енергийна помощ от Европейския съюз за
Коментари Харесай

Сърбия и ЕС подписаха финансово споразумение за пакет енергийна помощ в размер на 165 млн. евро

Финансовото съглашение за пакет енергийна помощ от Европейския съюз за Сърбия е съответен образец за солидарността на Европейски Съюз, който ще помогне на уязвимите фамилии и бизнесмените да се преборят с енергийната рецесия, съобщи през днешния ден ръководителят на делегацията на Европейски Съюз в Сърбия Еманюел Жофре, заяви Танюг, представена от Българска телеграфна агенция.

Тази помощ ще подкрепи енергийната сигурност на Сърбия, ще поддържа енергийната пътна карта и задачите в нея, както и прехода към зелена сила, сподели Жофре.

Той напомни също, че се гради газов интерконектор сред Сърбия и България, който ще бъде приключен до края на годината.

След церемонията по подписването на финансовото съглашение за пакета енергийна поддръжка от Европейски Съюз за Сърбия сръбският президент Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 година в Белград. съобщи, че Сърбия значително зависи от Европейския съюз и без съюза не може да върви напред. Той сподели, че помощта, за която през днешния ден бе подписано финансово съглашение, е в границите на пакета от 500 милиона евро за Западните Балкани.

Тази помощ ще помогне бедните хора да могат да заплащат по-ниска цена на тока, означи сръбският президент.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР