Финансовият министър Владислав Горанов в Седмицата по Дарик Хартиените данъчни

...
Финансовият министър Владислав Горанов в Седмицата по Дарик Хартиените данъчни
Коментари Харесай

Висшето образованието днес уврежда децата, смята Владислав Горанов

Финансовият министър Владислав Горанов в " Седмицата " по Дарик Хартиените данъчни заявления ще отпаднат до 2020 година Това предвижда в предаването " Седмицата " финансовият министър Владислав Горанов .
 
По думите му бонусът за хората, които подават декларацията си по електронен път отпада от тази година с концепцията, че до година-две електронното обявление би трябвало да стане наложителна и единствена алтернатива.
 

" Вече е доста по-лесно да декларираш приходите си електронно, в сравнение с да го правиш по стандартните способи. Тук е ролята на страната да направи идната стъпка и да задължим хората да го вършат единствено по този метод. Затова отпада и тласъка ", изясни министърът.
 
" Надяваме се хартиените данъчни заявления по натурален път да отпаднат в идващите една-две години. Ако зависи от мен 2020 година няма да има хартиени заявления ", съобщи Горанов.
 


Горанов разяснява също и бюджета за обучение през идната година. По думите му междинното обучение е по-голям приоритет на страната от висшето, което по думите му, сега " поврежда българските деца ".
 

" Обществото би трябвало да си реши целите. В момента по-важно ни е междинното обучение. Ректори и висши учебни заведения би трябвало с доза самооценка да погледнат към висшето обучение . То сега поврежда българските деца. Вкарва ги в едни безсмислени специалности, разроили се из просветителната инфраструктура, несъмнено с безмълвното удостоверение от страна на страната и квази разбраната автономност . Влизат децата да учат извънредно атрактивни като название и напълно ненужни на пазара на труда специалности ", уточни Горанов.
 
" Академичната общественост самодоволно проспаха процесите в стопанската система. И в този момент ще би трябвало да платят цената, връщайки се към структурата на висше обучение и към качеството, което е съществувало 90-те години ", разясни финансовият министър.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР